logo2
innovatie
18 november
Werkspoorkathedraal Utrecht

De toekomst maken we samen

Op donderdag 18 november bent u van harte welkom op NVM Business Innovatie 2021, de vijfde editie. Deze vindt plaats in de Werkspoorkathedraal te Utrecht.

Welkom!

Net als voorgaande jaren staan opnieuw de innovaties op het gebied van visies, werkwijzen en producten in de commercieel vastgoedbranche centraal. Welke vernieuwingen zijn van belang en zullen impact hebben op het werkveld en de toekomst van de vastgoedprofessionals?
Door onze kennis en inzichten met elkaar te delen, kunnen we ons beter voorbereiden op de toekomst.

Nieuwe balans

Onze wereld verandert razendsnel. COVID-19 blijkt een accelerator van veranderingen op het gebied van Retail, Kantoren, Horeca, Bedrijfsruimte en de Logistieke markt. Terwijl we nog niet weten welke impact corona op de langere termijn zal hebben, zoeken we ondertussen naar een nieuwe balans tussen werken, wonen en leven. Wat wordt ‘het nieuwe normaal’? En hoe kunnen we daar nu al op anticiperen? Daarover gaan we met elkaar in gesprek.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Deze sleutelvraag staat gedurende de hele dag centraal. Hoe beter we de mogelijkheden voor de toekomst bestuderen, hoe groter de kans dat we die tot een succes maken.

Innovatie begint met inspiratie

Lees de gepassioneerde verhalen van al onze sprekers. Hun creativiteit, ondernemerschap en daadkracht staat centraal. De uitdaging is om samen op te trekken en van elkaar te leren.

Programma

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw

Onder leiding van Jeroen Pauw start het programma met NVM Business voorzitter Sander Heidinga.

Deborah Nas

TU Delft

Ter afwisseling van de gesprekken verzorgt prof. ir. Deborah Nas een viertal live presentaties van innovaties/start ups in en rondom vastgoed. Gaan deze ontwikkelingen volgens Deborah het verschil maken? Welke nieuwe technologieën zijn interessant? Waarom is juist deze innovatie belangrijk en wie zit er achter de ontwikkeling daarvan? Wat zijn de voordelen voor de vastgoedmarkt en hoe gaat de innovatie invloed en impact hebben op de branche en het werk van de NVM Business leden?

Maya Meijer-Bergmans

MeyerBergman Erfgoed Groep

Tegen het decor van een roemrijk verleden krijgt Paleis Soestdijk een nieuwe rol als dé landingsplek voor de Nederlandse industrie en innovatie. Paleis Soestdijk als onafhankelijk innovatie podium en platform waar iedereen kan zien en beleven wat Nederland bedenkt, maakt en exporteert. Maya Meijer-Bergmans is het gezicht naar buiten voor de vele culturele en maatschappelijke ontwikkelingen binnen de Groep. Haar missie is om met het team de meest innovatieve, creatieve en vooral duurzame invulling voor ons Erfgoed te creëren − altijd maatschappelijk relevant.

Ellen Waals

Savills & lid van NVM Business

COVID-19 is een accelerator van trends, vindt Ellen Waals. Zij is Head of Agency van de Nederlandse afdeling van Savills. Zij bespreekt de toekomst en innovaties van faciliteiten en services in gebouwen. Waar gebruikers voorheen een ruimte huurden en zelf bepaalden hoe zij hier invulling aan gaven, is het nu de verhuurder die verschillende faciliteiten aanbiedt. Ook de vraag naar voorzieningen groeit.

Bas van Veggel

Timeless Investments

Het voormalige IBM- hoofdkantoor stond 10 jaar leeg, maar met het familiebedrijf Timeless Investments, transformeerde Bas van Veggel deze en nog 2 panden in de omgeving tot 40 duizend vierkante meter. B.Amsterdam, een bruisend centrum voor startups, events, sport, horeca en innovatieve ondernemingen. Voor de nabije toekomst verwacht Van Veggel dat kantoorruimte voor individuele werkplekken zal blijven bestaan, maar bedrijven zullen hun werknemers daarnaast ook inspiratievolle en functionele werplekken op verschillende locaties aan gaan bieden als 'flexibele schil' en dicht bij huis. De co-working concepten zullen hiervan gaan profiteren.

Teun Koek

Unibail Rodamco

Teun Koek was als projectleider van Unibail-Rodamco verantwoordelijk voor de herontwikkeling van Leidsenhage. Nu staat daar het innovatieve Westfield Mall of the Netherlands. Dit winkelcentrum heeft internationale allure. Teun legt uit waarom fysieke winkels aantrekkelijk blijven voor de consument. En welke dat zijn. De winkels die overblijven, drijven op een sterke merkidentiteit in de vorm van concept- of flagship stores. Ook de omgeving van deze winkels is van belang. Look&feel, lokale horeca, leisure and pleasure maken de plek extra aantrekkelijk. De customer wenst een luxe journey.

Tim Beckmann

Intospace

Wat we nodig hebben, is snellere, slimmere en schonere logistiek in steden met minder verkeersstromen, stelt CEO Tim Beckmann van Intospace. De ontwikkelaar gaat een nieuwe norm neerzetten: logistieke infrastructuur als fysiek internet, waarbij alle schakels door iedereen kunnen worden gebruikt om zo snel mogelijk van A naar B te gaan. Intospace gaat het eerste logistiek vastgoed in Nederland ontwikkelen dat volledig verbonden wordt door toepassing van een slimme en innovatieve glasvezeltechnologie.

Mathijs Bouman

Nieuwsuur en FD

Econoom en journalist Mathijs Bouman steekt, net als voorgaande jaren tijdens het event, de economische thermometer in de vastgoedmarkt. Hij is vaste columnist van het FD en redacteur/ econoom van Nieuwsuur. In zijn lezingen over de economie bespreekt hij welke problemen er spelen en wat wel goed gaat op de vastgoedmarkt. Onderwerpen als innovatie, de arbeidsmarkt en succesvolle Nederlandse vastgoedbedrijven liggen hem na aan het hart.

Winy Maas

MVRDV

Architect, urbanist en hoogleraar Winy Maas is de M van MVRDV. De VR en DV zijn van Nathalie de Vries en Jacob van Rijs. Zij richtten hun bureau in 1993 op en braken in 2000 internationaal door met het paviljoen voor de EXPO-2000 in Hannover. Ook Valley op Amsterdam Zuidas en de Markthal in Rotterdam ontstonden op de tekentafels van MVRDV. Het bureau telt nu 300 medewerkers, verdeeld over het hoofdkwartier in Rotterdam en satellieten in Berlijn, Parijs, New York en Shanghai. Winy Maas behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van innovatieve architectuur.

Meld u aan


Het event heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt zich niet meer aanmelden.

CORONA
TOEGANGSBEWIJS

Deelnemers die op 18 november live (fysiek) aanwezig zijn in de Werkspoorkathedraal in Utrecht dienen het Coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldig legitimatiebewijs te tonen. Het coronatoegangsbewijs kan als QR-code worden getoond op uw mobiele telefoon of als printversie. Het coronatoegangsbewijs is te downloaden (of printen) indien u:

  • Volledig gevaccineerd bent
  • Hersteld bent van Covid-19 (<180 dagen)
  • Een negatieve PCR test heeft ondergaan bij de GGD